Leerlingen Roncalli spelen in promotiefilm voor de serious game Wie helpt?!

Wat… ouderenmishandeling? Vast staat dat minstens een op de twintig ouderen te maken heeft met een vorm van mishandeling. Dit gegeven is als het topje van de ijsberg: ouderenmishandeling komt veel vaker voor dan we denken. Zo blijkt dat bij veel mantelzorgers van demente ouderen (circa een derde deel) de zorg zodanig uit de hand loopt dat er sprake is van mishandeling.

Coronavirus

In Brabant is er een eerste besmetting met het coronavirus. Dit nieuwe virus roept vragen op bij ouders, scholen, kinderopvang en andere organisaties. De GGD ontvangt dagelijks diverse vragen en geeft advies. In dit bericht leest u meer over het coronavirus en preventie op school.

Roncalli-ouders leren over puberverleidingen

Pubers zijn ook maar mensen, zelfs als ze op Roncalli zitten. Ook op Roncalli zitten jongeren die experimenteren met drugs of alcohol, of die teveel gamen of bezig zijn op social media. De ouderraad van Roncalli organiseerde een thema-avond, die ouders voorzag van munitie om met hun kinderen in gesprek te gaan over de vele verleidingen waarmee ze te maken krijgen.

Rozenactie Valentijnsdag

Vrijdag 14 februari hebben leerlingen van Interact Bergen op Zoom samen met de leerlingenraad van Roncalli een geldinzamelingsactie georganiseerd door middel van de verkoop van rozen aan leerlingen en medewerkers van de school.

Prijsuitreiking Roncalli Game

Tijdens de drukbezochte doemiddag op 12 februari was de prijsuitreiking van de Roncalli Game.

Natuur in de stad

De samenleving heet niet voor niks zo. Je maakt ‘m samen, en je buurman is net zo afhankelijk van jou als jij van hem en ook dieren zijn je buren. Die les leren 150 vmbo-leerlingen van Roncalli in de komende weken in samenwerking met woningcorporatie Stadlander en het Natuurpodium, die op hun beurt weer lessen leren van de Roncalli-leerlingen.

Talent is thuis op Roncalli

Op school zit je niet alleen om te leren, maar ook om je te ontwikkelen. Roncalli wil graag dat haar leerlingen beter worden in alles waar ze goed in zijn. De jong talentbegeleider van Roncalli maakt maatwerk van schoolwerk, zodat de meest bijzondere talenten op Roncalli het beste uit zichzelf kunnen halen.

Geen vraagteken, maar uitroepteken achter “leuk”!

Van lagere school naar brugklas. Het is nogal een verandering, maar is het leuk? Als brugwup ligt je hele leven overhoop door een nieuwe omgeving, nieuwe klasgenoten, nieuwe vrienden, nieuwe vakken en nieuwe docenten. Gelukkig slaagt Roncalli erin die overgang soepel te laten verlopen, zodat het vraagteken achter “leuk” snel een uitroepteken wordt.

Blended learning: beste van twee werelden

Elk verhaal heeft twee kanten en alleen door beide kanten te belichten kom je tot een objectief beeld. Je hebt hoor en je hebt wederhoor. Je hebt wit en je hebt zwart. Je hebt analoog en je hebt digitaal. Blended learning op Roncalli combineert die laatste twee, zodat leerlingen het beste van beide werelden meenemen in hun toekomst.

Nooit meer anders op Roncalli vwo/Excellent

Roncalli vwo/Excellent is er voor kinderen die op de basisschool het gevoel hebben “anders” te zijn, altijd degene te zijn die klasgenoten verder helpt, maar die nooit zelf wordt uitgedaagd. Hoogbegaafd, meerbegaafd of gewoon een goede vwo-er: bij Roncalli vwo/Excellent ben je op je plek.

Roncalli Scholengemeenschap
Tuinderspad 6